Създадена през 20-те години на XX век в Дания, марката Самсон започва пътя си като ковашка работилница под името „Специализирана работилница Танге“, обслужваща местните фермери. През 1943 г. работилницата е преименувана на Самсон, марката, която днес е лидер в тороразпръскващата техника в Европа. Всички машини се произвеждат във Виборг, Дания, от най-висококачествени материали и по най-висококачествени технологии. Самсон се продава в цял свят, а сега Агротайм Техник има удоволствието да предложи и достави техните продукти на българския пазар.

ПРОДУКТИ

ЦИСТЕРНИ ЗА ТЕЧЕН ТОР

PG II SERIES

Цистерните PG II са разработени за професионалните потребители на оборудване за течен тор, които имат строги изисквания както за капацитета, ефективността, издръжливостта и надеждността на машините, така и за тяхната лекота на използване и поддръжка. PG II серията предлага много нови интересни функции, които определят успешната им употреба за години напред.

Цистерните PG II се отличават с опростена и здрава конструкция. Като опция се предлага хидравлично окачване на теглича, което може да абсорбира ударите, които достигат до цистерната от трактора. Резервоарът се поставя хоризонтално върху два здрави проходни профила. Резервоарът е снабден и с три противоположни прегради за повече стабилност, дори и при по-малки товари. Този вид конструкция дава много силна и стабилна цистерна, даваща възможност за по-бързо шофиране както на полето, така и на пътя, и по този начин прави торенето по-лесно и по-бързо.

SG SERIES

SG цистерната има „лебедова шия“ вместо обикновен теглич. Тази цистерна е налична във версии 23 m3 и 28 m3 и е със стандартно оборудване.

Конструкцията на цистерната дава възможност за най-добро разпределение на тежестта между нея и трактора.

MUCK SPREADERS

SP SERIES

SP-серията е най-известната серия разпръсквачки на SAMSON. Отличава се с безкомпромисно качество. Серията се състои от четири модела с капацитет, съответно, 9, 11, 12 и 15 кубически метра, предлагащи максимална гъвкавост. Всички те са изключително надеждни и изискват много малка поддръжка.

FLEX SERIES

Серията разпръсквачки FLEX е предназначена за професионални потребители с високи изисквания за надеждност и ниски разходи за поддръжка на техниката. Предлага се във версии FLEX16, FLEX19, FLEX20 и FLEX23.

FLEX II SERIES

Серията FLEX II се основава на всички добри характеристики на добре познатата серия SAMSON FLEX плюс подобрения и нови възможности за прецизно приложение.

СМЕСИТЕЛ / ИНЖЕКТОРИ

SD SERIES

SD е създаден за инжектиране на суспензията в стърнища с много растителен материал на повърхността. SD инжекторът се предлага с ширини 5, 6 и 7 m.

TE SERIES

ТЕ инжекторите с резач са разработени за инжектиране на суспензията в трева и полета с растящи върху тях култури, съответно при леки или глинести почви. Предлагат се с работна ширина 8 m.

TD SERIES

С работната си ширина от 8 или 12 m, TD може да инжектира суспензия без да се прави компромис с капацитета. Това е оборудване за гледащия в бъдещето земеделски предприемач.

CM SERIES

CM смесител за черна почва е проектиран да внася суспензия в стърнища или оран и се предлага с работна ширина от 6 и 7.5 m.

CMX SERIES

CMX смесител за черна почва е проектиран да внася суспензия в по-тежки стърнища или оран и се предлага с работна ширина от 6.7 и 8.6 m. СМХ е по-силен и по-висок от СМ смесител.

БУКСИРАНИ МАРКУЧИ

SB SERIES WITHOUT ADS

Буксирани маркучи SB, с работна ширина от 12 до 24 m. Тези маркучи са с 1 разпределител. Предлагат се с фиксирана работна ширина или комбинирани, с регулируема ширина.
Буксираните маркучи имат система от главен и подчинен цилиндър, която осигурява едновременното сгъване и спускане на рамката. SlurryMaster 6000 осигурява автоматично и интелигентно управление на всички хидравлични функции при стартиране и спиране на разпръскването – водачът трябва само да натисне един бутон.
Буксираните маркучи са изцяло галванизирани и изработени с трапецовидно окачване, което гарантира, че рамката винаги следва повърхността на земята, дори на хълмове. Рамката се повдига и спуска хидравлично, а когато е сгъната по стените на цистерната при транспортиране, тя е наклонена, така че суспензията се връща обратно към разпределителя и не капе от маркучите.

SB AND SBX SERIES WITH ADS

С ADS разливането на тор по пътя остава в миналото. Системата се управлява с хидравлика и напълно затваря маркучите, така че да не капят при транспортиране. Буксираните маркучи имат система от главен и подчинен цилиндър, която осигурява едновременното сгъване и спускане на рамката.

Буксираните маркучи са изцяло галванизирани и изработени с трапецовидно окачване, което гарантира, че рамката винаги следва повърхността на земята, дори на хълмове.

Рамката се повдига и спуска хидравлично, а когато е сгъната по стените на цистерната при транспортиране, тя е наклонена, така че суспензията се връща обратно към разпределителя и не капе от маркучите.

SBX2 SERIES

SBX2 рамките са със стандарт ADS (Anti Drip System) и се предлагат комбинирани, с работна ширина 16-30 m.

С ADS разливането на тор по пътя остава в миналото. SBX2 рамките са с 2 разпределителя. Системата се управлява с хидравлика и напълно затваря маркучите, така че да не капят при транспортиране. Буксираните маркучи имат система от главен и подчинен цилиндър, която осигурява едновременното сгъване и спускане на рамката.

Ако се използват със SlurryMaster 6000, се осигурява автоматично и интелигентно управление на всички хидравлични функции при стартиране и спиране на разпръскването – водачът трябва само да натисне един бутон.

Буксираните маркучи са изцяло галванизирани и изработени с трапецовидно окачване, което гарантира, че рамката винаги следва повърхността на земята, дори на хълмове. Рамката се повдига и спуска хидравлично, а когато е сгъната по стените на цистерната при транспортиране, тя е наклонена, така че суспензията се връща обратно към разпределителя и не капе от маркучите.

SHB4 SERIES

Изцяло новата конструкция на 36-метровата рамка SAMSON SHB4 предлага много иновации и компактен и интегриран дизайн. Както подсказва името, тя е изградена от четири разпределителя, покриващи 6, 12, 12 и 6 m с максимална работна ширина 36 m.

36-метровата рамка SHB4 се предлага в четири варианта с различна работна ширина и сгъване по време на транспортирането.